Mostenire scrisă

atelier de scriere autobiografică

10 - 14 Iulie 2017, de luni până vineri de la 16:00 la 18:00
Cost : 300 lei - total 5 întâlniri
Inscrieri si informatii:
Telefon: 0722600430
Email: contact@imaginabil.ro

Dacă ar fi să alegi un singur moment din viața ta care ar fi acela? Dacă este atât de important pentru tine nu crezi că este important și pentru cei apropiați? Noi te ajutăm să le spui această poveste exact așa cum ai trăit-o. Tot ce trebuie să faci este să vii între 10 și 14 iulie la atelierul de scriere autobiografică organizat de Imaginabil.

Cum arăta viața ta înainte? Ce ai simțit tu atunci? De ce ai procedat așa? Sunt doar câteva întrebări la care povestea ta ar putea răspunde, realizând o punte de comunicare și cunoaștere între două generații. Nu ești un bun povestitor? Nu-i nicio problemă. La atelierul de scriere autobiografică vei învăța regulile de bază pentru a spune o poveste și vei fi asistat pe parcursul a cinci ședințe să scrii un text coerent, atractiv și accesibil.

Prima întâlnire va fi dedicată noțiunilor teoretice de care te vei folosi ca să alcătuiești o structură narativă pe baza căreia vei construi povestea. Scrisul propriu-zis se va întâmpla în trei pași, cu ajutorul colegei noastre, Ilinca, bucuroasă să-ți ofere sugestii și feedback personalizat. Te încurajăm să aduci fotografii sau orice alte obiecte care au legătură cu povestea, astfel încât până la final să reconstruim atât vizual cât și în scris universul evocat.

Poveștile în forma lor finală alături de fotografiile obiectelor vor fi tipărite de echipa noastră sub forma unei broșuri pe care o poți păstra ca amintire sau o poți face cadou. Cu acordul participanților poveștile vor fi publicate și pe un blog dedicat special atelierului nostru, unde pot fi recitite oricând.
Cu prilejul ultimei întâlniri din cadrul atelierului te așteptăm cu familia, cu prietenii sau doar cu alte amintiri numai bune de povestit.


De ce e acest atelier bun pentru tine?
- pentru că te ajută să consemnezi un moment important din viața ta într-o formă accesibilă pentru ceilalți, astfel punând bazele unei istorii personale sau de familie și făcând mai ușoară comunicarea între generații
- pentru că scrisul este un instrument bun de introspecție și de autocunoaștere, având și un important efect terapeutic
- pentru că e un prilej de socializare, de a cunoaște oameni noi și de a învăța din poveștile lor de viață

Lector: Ilinca Mănescu
http://www.revistadepovestiri.ro/tag/ilinca-manescu/

Scrie de la 9 ani și idealul ei în viață este să locuiască într-o comunitate mică pe o insulă din Marea Mediterană, să citească, să scrie și să facă drumeții. Fascinată de natura umană a urmat cursurile facultății de medicină din București, însă nu s-a dedicat practicii medicale, revenind la mai contemplativa meserie de scriitor profesionist. O găsiți cu texte pe site-ul Revistei de Povestiri și ca autor de reportaj în Revista SUB25. În prezent, Ilinca este freelance copywriter și membru al platformei educaționale alternative Artivist, unde se ocupă de copywriting, PR și social media.

Imaginabil

Str. Alexandru D. Xenopol nr.19

Bucuresti

Gradina Icoanei

0722600430

contact@imaginabil.ro

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now