Istoria artei pentru copii

Anul acesta Imaginabil propune un curs de Istoria Artei pentru copii : un atelier care îmbină partea teoretica cu cea practică, făcând ca invățatul să devină o plăcere.

În fiecare lună, timp de doua ore, cei mici vor avea ocazia să descopere pasionanta istorie a artei prin studierea unor opere de artă majore și a unor artiști care au marcat patrimoniul artistic al umanității.

Acest atelier este unul atât teoretic cât și practic :
- o prezentare interactivă adaptată vârstei lor, le va permite să invețe date cheie, informații importante și curiozitati inedite despre fiecare perioda studiată. In fiecare lună vom studia o periodă diferită.

- partea a doua a atelierului este una practică și ludică: cei mici vor realiza una sau mai multe lucrari in atelierul nostru, reproducând ce au invățat în prima parte prin pictură, desen, coloriaj, modelaj în lut, colaj… tehnica de lucru va fi adaptată periodei studiate și le va permite celor mici să-și însușească cele învățate în prima parte.

- - - - ARTA PREISTORICĂ - - - -

Descoperă lumea oamenilor preistorici, aventurile și poveștile pe care ei ni le-au lăsat moștenirire prin picturi rupestre și murale, sculpturi și artefacte.
Vei invăța despre primele forme de artă iar după vei avea ocazia sa lucrezi în tehnicile inspirate din metodele de lucru ale primilor oameni.

 

- - - - ANTICHITATEA - - - -

 

Descoperă arta din perioada marilor civilizații meditareneene, civilizații care au marcat omenirea și care încă ne influențează și astăzi.

 

Vei invăța despre arta în Grecia, Roma și Egiptul Antic. Împreună vom studia diferitele forme de artă pe care aceste popoare le-au produs și care continuă să ne minuneze.


- - - - EVUL MEDIU - - - -

 

Află despre Evul Mediu, o periodă plină de magie, cavaleri, prințese, regi și regine și binețeles religie. Călătorește alături de noi prin întreaga Europă pentru a înțelege cum nobilii, magia, credința și războaiele au influențat arta.
În prima parte îți vom povesti despre ce este arta medievală iar în a doua parte a atelierului vei avea ocazia să pictezi pe sticlă, pentru a realiza un vitraliu inspirat din lucrările marilor catedrale medievale.

 

- - - - RENAȘTEREA ITALIANĂ - - - -

 

Ii invităm pe cei mici să descopere una dintre cele mai importante periode din Istoria artei si anume Renașterea Italiană.
Vor descoperi o periodă în care artiști precum Leonardo Da Vinci au revoluționat arta, tehnicile de pictură și felul în care artiștii sunt considerați în societate.
Începând cu această periodă și până în secolul XX s-a instituit o regulă nescrisă pentru conducătorii Europeni și care a contribuit la înflorirea artei Europene: fi puterninc și neînfricat în luptă și un mecena și protector generos al artelor.
Veți învăța despre pictorii și sculptorii Italieni care au marcat această periodă și veți picta pe pânză după lucrările marilor artiști renascentiști.

 

 

- - - - RENAȘTEREA EUROPEANĂ - - - -

In acest curs Renașterea - Partea 2 copiii vor călătorii prin Europa, vor descoperi cum umanismul și manierismul născut în Italia s-au răspândit în toată Europa. Vom studia împreună artiștii din Franța, Spania, Olanda, Germania etc. vom picta pe pânză și vom învăța tot felul de curiozități despre această periodă marcată de descoperiri majore în toate domeniile.


------ Cui ne adresăm? --------

Atelierul se adresează copiilor de peste 8 ani. Fiecare întâlnire este independentă, si copiii pot participa chiar dacă nu au fost prezenți la precedentele.


------ CAPITOLE------

Septembrie : ARTA PREISTORICA - DUMINICA 30 Septembrie - 11:00 -13:00

Octombrie : ANTICHITATE

Noiembrie : EVUL MEDIU

Decembrie: RENASTEREA TIMPURIE

Ianuarie : APOGEUL RENASTERII

Februarie : BAROC si CLASICISM

Martie: SECOLUL LUMINILOR

Aprilie: SECOLUL XIX

Mai: SECOLUL XX - 1900-1945

Iunie : 1945 - AZI

------ Obiective --------

- stârnirea curiozității,
- îmbogățirea culturii genereale;
- dezvoltarea imaginației,
- descoperirea artelor frumoase;
- însușirea de tehnici de lucru inedite.
 

Înscrieri

contact@imaginabil.ro

0722600430

 

Unde?

Locație: Imaginabil - str. Alexandru D. Xenopol, nr. 19 (lângă parcul Grădina Icoanei)

Când?

Duminica de la 14:30 la 16:30

Preț:

Preț: 80 de lei întâlnirea

Plata se poate face prin transfer bancar sau în numerar, la sediul nostru.

Imaginabil

Str. Alexandru D. Xenopol nr.19

Bucuresti

Gradina Icoanei

0722600430

contact@imaginabil.ro

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now